Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAVRŠENI DANI OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC

Dani Općine Domaljevac-Šamac, koji su ove godine trajali 12 dana, obilovali su mnoštvom raznovrsnih događanja – od kulturnih i  sportskih do rekreacijskih, duhovnih i   konferencijskih.

Ovogodišnji Dani Općine započeli su 20. srpnja  u Grebnicama najprije Svetom misom a zatim polaganjem vijenaca  na spomen obilježju naSnogama. Grebničkim sijelom također na Snogama 31. srpnja su i završeni Dani Općine Domaljevac-Šamac. Istog dana na Snogama je odigran i malonogometni turnir “Grebnice 2022.”

Svečana sjednica Općinskog vijeća  Općine Domaljevac-Šamac upriličena je 22. srpnja u nazočnosti  predstavnika kulturnog i javnog života među kojima je bilo dosta visokih gostiju. Svečanoj sjednici  Općinskog vijeća prethodilo je polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju na Trgu u Domaljevcu. Istog dana održan je Koncert duhovne glazbe na Trgu u Domaljevcu.

Ribički ugođaj  pružilo je natjecanje u pecanju udicom na plovak koje je održano  23. srpnja na  Bari Tišina. U poslijepodnevnim satima u Baziku je organiziran  Turnir u boćanju, a  u večernjim satima i Zabavno večer u Mjesnom domu Bazik.

Trg u Domaljevcu je 24. srpnja bio poprište kulturne manifestacije XXIV.”Domaljevačka tkanica” koja je postala folklorno-kulturološki zaštitni znak Domaljevca.

Na Patron Župe Svete Ane Domaljevac  26. srpnja  tradicionalno je služena sveta misa na otvorenom ispred Crkve. Nakon mise uslijedilo je spontano veliko kolo, a prostor ispred Crkve bio je ispunjen narodom.

Ljubitelji vožnje biciklom su 27. srpnja uživali u  biciklijadi sugestivno nazvanoj “Športom protiv droge i alkohola” a sudionici su biciklirali od Trga u Domaljevcu preko Pustare u Grebnicama i nazad na Domaljevački trg.

Svjetski kongres Općine Domaljevac-Šamac i Dijaspore upriličen je 28. srpnja, a tog je dana održana izložba u umjetničke ostavštine Roke Pušeljića. U nastavku dana održan je ljetni sajam malih proizvođača , pojedinaca i udruga te zabavni program za djecu i mlade. U večernjim satima tog je dana na stadionu Jelas pred gotovo punim tribinama, odigrana i tradicionalna humanitarna nogometna utakmica  navijača Dinama i Hajduka.  Ovaj put organizatori su humanitarnu utakmicu  namijenili  Branku Pejiću-Baji radi prikupljanja financijskih sredstava  za pomoć u prevladavanju njegovih zdravstvenih poteškoća.

Spust rijekom Savom „Delfin 2022“ održan je u petak 29.srpnja, a dan poslije, 30. srpnja 6. Internacionalni susreti motorista MK Lucky Luke Domaljevac.

Manifestacije u Danima Općine Domaljevac-Šamac nudile su, svaka na svoj način, doživljaje  posjetiteljima. To je ugodna spoznaja koja pothranjuje optimizam i daje poticaja da se dimenzija  doživljaja, koja je i važan  turistički element, razvija i unaprjeđuje pri organiziranju svih budućih manifestacija na području Općine Domaljevac-Šamac. Na ovogodišnjim Danima Općine Domaljevac-Šamac postavljeni su neki dragocjeni standardi koji utiru put  budućim  manifestacijama da ih se programira tako da posjetitelji imaju razloga doći na njih i uživati.

Općina Domaljevac-Šamac bila je pokrovitelj održanih manifestacija, a ovim putem općinska uprava izražava zahvalnost svim udrugama koje su sudjelovale u organizaciji, na nesebičnom trudu i angažmanu kako bi bio bogat i raznovrstan.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)