Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XXIV. DOMALJEVAČKA TKANICA

U cjelokupnom obilježavanju Dana općine Domaljevac-Šamac, centralni dio proslave pripao je kulturno umjetničkom stvaralaštvu. Na sceni postavljenoj na središnjem Trgu 24. srpnja održana je Smotra izvornog narodnog stvaralaštva „XXIV. Domaljevačka tkanica“

Navedena manifestacija je pored domaćeg HKUD-a Mladost iz Domaljevca okupila pet društava iz BiH i Hrvatske koji su na repertoaru imali pjesme, plesove i izvorni folklor svojeg kraja. Posjetitelji su uživali u igri, pjesmi i kulturnoj baštini koju su prezentirala kulturno umjetnička društva iz Posavine i Slavonije.

Manifestaciju je otvorio načelnik općine Stjepan Piljić, te posebnu zahvalnost za organizaciju smotre folklora izrazio udruzi žena Marija te članovima HKUD-a Mladost Domaljevac, naglasivši da je u današnjem izazovnom vremenu važno čuvati korijene koje za jedan narod  čine tradicija, kultura, običaji i vjera, i da na taj način možemo sačuvati svoj identitet. Načelnik se zahvalio okupljenima na dolasku čime su dali podršku očuvanju tradicije hrvatskog naroda na ovom prostoru.

Nastupe kulturno umjetničkih društava mnogobrojna publika ispraćala je pljeskom, a za kraj je organizirano zajedničko kolo i veliki vatromet.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)