Preskočite na sadržaj Prijeđite na lijevu bočnu traku Prijeđite na desnu bočnu traku Prijeđite na podnožje

POTPISAN SPORAZUM ZA POTICANJE PROLJETNE SJETVE

Osigurano 150.000,00 KM za poljoprivredne proizvođače

Načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić potpisao je danas, 15. svibnja u prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Sarajevu Sporazum o realizaciji programa poticanja proljetne sjetve poljoprivrednih proizvođača s područja općine Domaljevac-Šamac.

Potpisanim sporazumom subvencionirat će se troškovi nabavke sjemenskog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava.  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sufinancira proljetnu sjetvu sa 90.000,00 KM, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske sa 13.000,00 KM te općina Domaljevac-Šamac sa 47.000,00 KM.

Nakon što sredstva budu operativna, općina će po hitnom postupku vršiti obračun i isplatu potpore poljoprivrednim proizvođačima. Za isplatu poticaja poljoprivredni proizvođači će dostavljati fakture, fiskalne račune o kupovini navedenih repromaterijala a maksimalni iznos po korisniku iznosi 1.000,00 KM.

“Poljoprivreda je jako zastupljena na području naše općine, stoga u ovim teškim vremenima moramo hitno djelovati i pomoći poljoprivrednim proizvođačima kako bi mogli nastaviti sa redovnim aktivnostima na parcelama. Vjerujem da će sredstva od 150.000,00 KM pomoći našim poljoprivrednicima da održe i povećaju svoju proizvodnju,“ naglasio je načelnik Stjepan Piljić nakon potpisivanja ovog sporazuma.

0 Komentara

Još nema komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *