Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POTPISAN SPORAZUM ZA POTICANJE PROLJETNE SJETVE

Osigurano 150.000,00 KM za poljoprivredne proizvođače

Načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić potpisao je danas, 15. svibnja u prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Sarajevu Sporazum o realizaciji programa poticanja proljetne sjetve poljoprivrednih proizvođača s područja općine Domaljevac-Šamac.

Potpisanim sporazumom subvencionirat će se troškovi nabavke sjemenskog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava.  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sufinancira proljetnu sjetvu sa 90.000,00 KM, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske sa 13.000,00 KM te općina Domaljevac-Šamac sa 47.000,00 KM.

Nakon što sredstva budu operativna, općina će po hitnom postupku vršiti obračun i isplatu potpore poljoprivrednim proizvođačima. Za isplatu poticaja poljoprivredni proizvođači će dostavljati fakture, fiskalne račune o kupovini navedenih repromaterijala a maksimalni iznos po korisniku iznosi 1.000,00 KM.

“Poljoprivreda je jako zastupljena na području naše općine, stoga u ovim teškim vremenima moramo hitno djelovati i pomoći poljoprivrednim proizvođačima kako bi mogli nastaviti sa redovnim aktivnostima na parcelama. Vjerujem da će sredstva od 150.000,00 KM pomoći našim poljoprivrednicima da održe i povećaju svoju proizvodnju,“ naglasio je načelnik Stjepan Piljić nakon potpisivanja ovog sporazuma.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)