Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OTVORENJE RADOVA NA IZGRADNJI VODOTORNJA I VODOVODNE MREŽE

Danas, 18. svibnja 2020. godine službeno su otvoreni radovi na drugoj fazi izgradnje vodotornja u Domaljevcu kao i radovi na prvoj fazi izgradnje vodovodne mreže.

Projektnom dokumentacijom predviđena je izgradnja vodotornja zapremine 270 m3 i visine 50 metara a izvođač ovog zahtjevnog projekta je Ćosić Promex d.o.o. iz Usore, tvrtka koja je radila i prvu fazu izgradnje. Vrijednost radova je 434.647,58 KM a sredstva za realizaciju osigurana su kroz potpore Vlade Županije Posavske, Vlade Republike Hrvatske, UNDP-a te iz proračuna Općine Domaljevac-Šamac.

Početni radovi na izgradnji vodotornja odvijat će se u radionicama tvrtke izvođača da bi u narednoj fazi krenule aktivnosti na lokaciji vodocrpilišta. Rok za izvođenje radova je 180 dana no predstavnici tvrtke Ćosić Promex d.o.o. vjeruju da je sve moguće završiti i ranije.

Radove na izgradnji prve faze vodovodne mreže od vodocrpilišta prema središtu Domaljevca izvodit će konzorcij Dejokop d.o.o. Bok i Hidro splet d.o.o. Trn. Planirana dužina dionice je 2.393 metra a ukupna vrijednost radova je 342.370,15 KM. Sredstva su osigurana potporom Vlade Republike Hrvatske te iz proračuna Općine Domaljevac-Šamac.

Službenom uvođenju u posao nazočili su općinski načelnik Stjepan Piljić, predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP Mato Brkić, predsjednik općinskog vijeća Luka Lucić, predstavnici tvrtki izvođača i povjerenici mjesnih zajednica.

„Danas je poseban dan za našu općinu. Pravimo krupne korake prema rješavanju pitanja vodoopskrbe. Istovremeno otvaramo radove na izgradnji vodotornja i vodovodne mreže.
Čelično tijelo vodotornja u početku će se izrađivati u radionici izvođača nakon čega ćemo vidjet prve radove na terenu. Njegova specifična konstrukcija zahtjeva da se posao dovrši u cijelosti i to će nam biti prioritet.

Izgradnja vodovodne mreže je dosta zahtjevna ali u ovom slučaju može se raditi u fazama i gradit ćemo u skladu sa raspoloživim financijskim mogućnostima. Sredstva su većinom namjenska, osigurana od donatora kroz projekte a početkom investicije želimo poslati poruku da unatoč problemima s pandemijom život nije stao i da nastavljamo raditi u interesu stanovnika naše općine.

Pred nama je puno posla no rješavanje problema vodoopskrbe u vrhu je prioriteta u radu općinske uprave i uvjeren sam da uz pomoć naših partnera u Vladi Županije Posavske, Republike Hrvatske i UNDP-a možemo uspješno izgraditi javni vodovodni sustav na području naše općine“ naglasio je općinski načelnik Stjepan Piljić prilikom otvorenja radova.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)