Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Na današnjoj 29. sjednici općinskog stožera civilne zaštite razmatrana je trenutna situacija na području naše općine.

Iz Doma zdravlja Domaljevac su izvjestili kako je jedna osoba sa područja općine Domaljevac-Šamac pozitivna na korona virus nakon što se zbog pojačanih simptoma javila u zdravstvenu ustanovu. Trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji kao i osobe sa kojima je ostvaren neposredni  kontakt.

Općinski tim je obavio dezinfekciju trijažnog šatora zdravstvene ustanove u kojem je izvršen pregled navedene osobe, kao i redovnu dezinfekciju ostalih javnih površina općine na kojima je pojačano kretanje ljudi.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen koronavirus (COVID-19) na Području Županije Posavske je 15 osoba, 10 osoba se uspješno oporavilo i izliječene su, te je trenutno 5 aktivnih slučajeva na području Županije Posavske. Prema informaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je njih 48.

Doneseni su zaključci da se primjenjuju sve naredbe i preporuke kako županijskog tako i  Federalnog stožera civilne zaštite.

Ovim putem pozivamo sve naše sugrađane na maksimalni oprez iz razloga što je situacija iz našeg okruženja jako složena i kako takva predstavlja veliku opasnost.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)