Video sadržaj


Strategija informiranja javnosti o ulozi Civilne zaštite u lokalnim zajednicama PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 15:04

Predstavnice Udruge građana „Budućnost“ Modriča održale su trodnevnu radionicu sa predstavnicima institucija iz općina Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac na kojoj se radilo na izradi „Strategije informiranja javnosti i podizanja svijesti građana o ulozi i mjestu Civilne zaštite u lokalnim zajednicama”.

Radionica je organizirana u skopu projekta „Uspostavljanjem održivih modela suradnje i koordinacije do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama“ koju je podržala Europska unija.

Sudionici radionice bili su predstavnici i predstavnice predstavničke i izvršne vlasti, obrazovanja, zdravstva, kao i mediji iz sve tri pomenute općine koji su zajedničkim snagama ukazivali na propuste, dobre strane, ali i mogućnosti koje su nam na raspolaganju, kako nam se katastrofalne poplave iz 2014. godine više ne bi ponovile.

Razgovarali smo o dobrim i lošim stranama komunikacije u odnosu građani-institucije-mediji prilikom poplava iz 2014. godine, a opći dojam svih sudionika ukazuje kako je veliki broj dezinformacija doveo do panike i nepromišljenih poteza građana, te da se na tom području mora puno više raditi. Svi sudionici radionice dali su svoje prijedloge i smjernice za izradu Strategije koja će se, nakon što bude završena, dati na usvajanje Općinskim vijećima sve tri općine u projektu.