Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA 32. OBLJETNICA UTEMELJENJA 104. BRIGADE HVO-a

Jučer 17.travnja 2024. godine  obilježena je 32. obljetnica utemeljenja 104. brigade Hrvatskog vijeća obrane. Obljetnica je bila u znaku sjećanja i čuvanja uspomena na poginule i nestale branitelje koji su stradali u obrani svojih domova.

Program je započeo svetom misom za poginule, umrle i nestale branitelje 104. brigade HVO-a u crkvi Svete Ane u Domaljevcu. Potom je ispred crkve krenuo mimohod počasnog postroja zapovjednika, branitelja 104.brigade, uzvanika i gostiju do Spomen obilježja u Domaljevcu gdje su vijence položila i svijeće upalila izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata naše općine, općinski načelnik Stjepan Piljić i predstavnici OV Domaljevac-Šamac, predstavnici Skupštine i Vlade ŽP, zatim predstavnici OS BiH i PS Domaljevac Šamac, ministarstva branitelja s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata općina Orašje, Modriča, Derventa i Bosanski Brod.

Od visokih uzvanika vijence su položili generalni konzuli RH u Tuzli i Orašju Ivan Bandić i Jadranka Modrić, izaslanik ministra branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda brigadir Branko Cindrić, te predstavnici braniteljskih udruga iz RH. Opijelo je molio župnik fra Anto Pušeljić. Nakon polaganja vijenaca održana je svečana akademija „104. Brigada HVO jučer , danas, sutra“ u restoranu Central. Općinski načelnik Stjepan Piljić je čestitao obljetnicu svim pripadnicima 104. brigade HVO-a, s posebnim pijetetom na žrtve rata. Hrabrost i zajedništvo branitelja u Domovinskom ratu mogu nam biti nit vodilja da zajednički, svatko na svoj način, gradimo bolju budućnost za generacije koje dolaze, rekao je između ostalog općinski načelnik.

U sklopu svečanosti sudionici su obišli i Spomen sobu 104.brigade, prostor iznimno funkcionalno uređen koji odašilje dirljivu poruku koja je svojom važnošću za područje Općine Domaljevac -Šamac usporediva sa sličnim memorijalnim centrima u okruženju.

Danas, 18. travnja položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobljima u Baziku, Grebnicama, Hrvatskoj Tišini, Hasiću, Novom Selu te održane svete mise u Grebnicama i Hrvatskoj Tišini.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)