Video sadržaj


Svečano otvorenje ureda za pružanje besplatne pravne pomoći PDF Ispis E-mail
Utorak, 14 Veljača 2017 15:38

U zgradi općinske uprave u Domaljevcu je otvoren ured za pružanje besplatne pravne pomoći koji je na simboličan način otvorila Nina Kovač, program menadžerica pri Ujedinim narodima, uz prisutnost načelnika općine Domaljevac-Šamac Maria Jurkića, predsjednika Vlade Županije Posavske Marijana Klaića i Melite Huseinović, ravnateljice Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Županije Posavske.

Svečanom otvorenju nazočili su predsjednik Općinskog Vijeća, v.d. ravnateljica Centra za socijalni rad i Šefovi službi općine Domaljevac-Šamac.

-Drago mi je što smo imali priliku da podržimo ovaj projekt otvorenja područnog ureda za besplatnu pravnu pomoć u Domaljevcu. Nadamo se da će se time građani iz ovog dijela BiH osjećati ohrabreni da ostvare besplatnu pravnu pomoć koja im je potrebna. Sada im je ona dostupna u sve tri općine Županije Posavske, izjavila je nakon otvorenja Ureda Nina Kovač, program menadžerica pri Ujedinim narodima.

Načelnik općine Domaljevac-Šamac Mario Jurkić u prigodnom se obraćanju zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.-Ovo je na korist građanima naše općine, pa vjerujem da će time Zavod sa ovim područnim uredom opravdati svoje postojanje, kazao je načelnik Jurkić.

Predsjednik Vlade Županije Posavske se u svojem obraćanju zahvalio UNDP-u te načelniku općine Domaljevac-Šamac koji je omogućio slobodan prostor u općinskoj zgradi gdje županijski Zavod za pružanje besplatne pravne pomoći od danas ima svoj poseban ured na korist građana ove općine.

Melita Huseinović, ravnateljica Zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći Županije Posavske naglasila je kako je ostvaren strateški cilj Zavoda o pružanju besplatne pravne pomoći na području sve tri općine Županije Posavske, kako bi bili servis građanima najugroženijoj skupini građana socijalno ugroženima ali i braniteljima.