Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAPOČELE AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI VODOOPSKRBE U DOMALJEVCU

Nakon što je općinski načelnik Mario Jurkić potpisao sporazum o suradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) za podršku projektu Lokalni integrirani razvoj (LID), u Domaljevcu su započete aktivnosti na izgradnji sistema vodoopskrbe javnih institucija i kućanstava.

Prema planu aktivnosti izgradnje sistema vodoopskrbe doma zdravlja, dječjeg vrtića, zdravstveno-rehabilitacijskog kompleksa centra za zdravo starenje te ulica 104. HVO brigade, Matije Gupca, Ante Starčevića, Frankopanske, Nikole Tavelića, Kralja Tomislava, Ivana Mažuranića, i dijelova Sportske, Ulice Svete Ane i Ulice Hrvatskih domobrana, u ponedjeljak, 12.02.2018. godine, izvršena su geofizička istraživanja šireg lokaliteta Jelasa u Domaljevcu.

Iz tvrkte IBIS-Inženjering d.o.o. Banja Luka, koja vrši geofizička istraživanja, navode da su istraživanja na lokalitetu Jelasa izvedena metodom električnog sondiranja tla simetričnim četvoroelektrodnim Schlumberger-vim dispozitivom elektroda A-M-N-B s maksimalnim polurazmakom strujnih elektroda AB/2 do dubine 500 metara. Za mjerenja na terenu je korištena geoelektrična aparatura tipa GRM (Geophysical Resistivity Meter) izrađena u certificiranoj međunarodno priznatoj laboratoriji.

Općinski načelnik Mario Jurkić istaknuo je da će se nakon dostave analize rezultata istraživanja na Jelasu, prema planu aktivnosti, krenuti u izgradnju bušotina, prvo istražne a potom eksploatacijske, a onda i u izgradnju crpno-potisne stanice.

– Bez obzira na vrlo složenu političku situaciju u našoj lokalnoj zajednici i raznorazne blokade i pokušaje blokade rada općine, odlučni smo u pokretanju projekata od koristi za naše građane i pronalaženju sredstava za njihovu provedbu. Osiguranje vodoopskrbe za javne institucije i kućanstva projekt je od iznimne važnosti za našu općinu. Tako smo uz pomoć Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade Županije Posavske, što je praćeno i općinskim financijskim sudjelovanjem, krenuli u fazu geofizičkih istražnih radova i izgradnje bušotina sa crpno-potisnom stanicom na Jelasu, rekao je općinski načelnik Mario Jurkić.

  

  

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)