Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAPOČELA ISPLATA EGZISTENCIJALNIH NAKNADA ZA RAZVOJAČENE BRANITELJE

Općinskoj Službi za civilnu zaštitu i branitelje iz Domovinskog rata podnesen je 121 zahtjev za egzistencijalnu naknadu prema Zakonu o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

 Do konca listopada obrađeno je i uvedeno u pravo 113 razvojačenih branitelja koji su ostvarili to pravo.Isti su stavljeni u redovni obračun za listopad dok će ostali zahtjevi biti obrađeni i uvedeni u pravo po završetku revizije prvostupanjskih rješenja. Uz redovne isplate za listopad i studeni retroaktivno će biti isplaćene i zaostale priznate naknade.

Prema  navedenom Zakonu, pravo na egzistencijalnu naknadu imaju razvojačeni branitelji stariji od 57 godina, pod uvjetom da su bili pripadnici Oružanih snaga najmanje 12 mjeseci, te da su prijavljeni kao nezaposlene osobe kod nadležne službe za zapošljavanje najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava (vrijedi samo za branitelje do 65-te godine života) i da im iznos mjesečnih primanja ne prelazi iznos od 174,03 KM. Iznos naknade je 5,00 KM po mjesecu provedenom u Oružanim snagama.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)