Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

KOLONA SJEĆANJA 2019.

Povodom 28. obljetnice pada Vukovara 18. studenog, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR H-B, podružnica Orašje organizirala je 12. Kolonu sjećanja Orašje – Vukovar.

Iz općine Domaljevac-Šamac dionicom od 76 kilometara hoda prošla je grupa od 27 sudionika  (zadnji zapovjednik 104 HVO brigade, načelnik brigade, zapovjednici bojni, zapovjednici vodova, dragovoljci, maloljetni branitelji) ispraćeni od strane članova obitelji, načelnika općine Domaljevac-Šamac i prijatelja.

Prema tradiciji, sudionici Kolone sjećanja, pokloniti su se poginulim, umrlim i nestalim braniteljima ovoga kraja, položiti cvijeće i upalili svijeće kod spomen obilježja na trgu u  Domaljevcu te su se pridružili skupini dragovoljaca i veterana, ratnih vojnih invalida iz općine Orašje na putu prema Vukovaru.

Kolona sjećanja ove godine brojala je 83 sudionika a među njima se, odlučnošću i s velikim ponosom ističu, najstariji 75-godišnjak Marijan Baotić, hrvatski branitelj iz D.Mahale i 18-godišnji Marko Perišić iz Domaljevca.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)