Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VELEPOSLANIK NORVEŠKE POSJETIO ŠKOLU U DOMALJEVCU

Danas, 17. studenog, Osnovnu školu braće Radića u Domaljevcu posjetio je veleposlanik Norveške u BiH Nj.E. Olav Reinertsen sa suradnicima.

Visoku delegaciju primio je ravnatelj osnovne škole Damir Karić, zajedno  s općinskim načelnikom Stjepanom Piljićem, predsjednikom Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac Miroslavom Piljićem te ministricom prosvjete, znanosti, kulture i športa Anom Andrić.

Gosti su obišli STEM učionicu sa vrijednom informatičkom opremom koja je nabavljena kroz UNDP-ov projekt kojeg je financirala Vlada Kraljevine Norveške. STEM učionica uključuje moderna računala, 3D printere, setove za robotiku i programiranje, pametne ploče i drugu opremu koja se koristi u modernizaciji nastave. Ovom prilikom se ravnatelj osnovne škole zahvalio na doniranim sredstvima i zaželio dobrodošlicu prisutnim.

Veleposlanik Norveške Reinertsen je izjavio da je impresioniran vještinom kojom učenici koriste STEM opremu, te istaknuo da su djeca budućnost u koju trebamo ulagati.

Općinski načelnik je upoznao prisutne sa potencijalima općine, projektima koji se realiziraju te planovima za budućnost. Izrazio je želju za nastavak suradnje kako bi zajedničkim djelovanjem unaprijedili obrazovno odgojni sustav ali i ostale sfere društvenog života na području naše općine.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)