Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SASTANAK U MINISTARSTVU REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Jučer, 31. siječnja, općinski načelnik Stjepan Piljić sudjelovao je u Zagrebu na radnom sastanku s Natašom Tramišak, ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Održani sastanak je nastavak dobre suradnje nakon što je ministrica sudjelovala na koordinaciji načelnika i predsjednika vlada, općina i županija s hrvatskom većinom koji je održan 14. siječnja na Kupresu.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima prekogranične suradnje između BiH i Hrvatske u svrhu boljeg pozicioniranja i razvoja općine. Trenutno je u pripremi Program poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine u svrhu razvoja lokalnih zajednica. Cilj programa jest pružanje potpore i povezivanje s Hrvatima u BiH, te pridonošenje gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji.

Postoji ogroman potencijal prekogranične suradnje, koji bi rezultirao velikim mogućnostima razvoja i unaprjeđenja života kroz ekonomske, gospodarske, infrastrukturne i druge projekte. Na sastanku smo dogovorili suradnju operativnih timova kako bi općina Domaljevac-Šamac imala sve potrebne informacije, te uspješno aplicirala na aktualne programe potpore, izjavio je načelnik Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)