Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RADNI SASTANAK S GOSPODARSTVENICIMA I OBRTNICIMA

U srijedu, 13. ožujka 2024. godine u  zgradi Općine Domaljevac-Šamac  održan je radni sastanak ministra gospodarstva i prostornog uređenja Županije Posavske Dragutina Živkovića sa gospodarstvenicima i obrtnicima s područja općine Domaljevac-Šamac.

Na sastanku su prezentirane: Prijedlog Odluke o usvajanju  Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga i Prijedlog Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2024. godinu Kapitalni grant za razvoj, poduzetništva, obrta i zadruga.

Cilj ovog radnog sastanka je bio upoznavanje gospodarstvenika s prijedlozima, te prikupljanje sugestija i prijedloga  svih sudionika koji će pomoći u kreiranju i izradi što kvalitetnijih Programa utroška granta za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga Ministarstva.

Na početku sastanka ministar Živković je upoznao sudionike o ciljevima sastanka i prezentirao prijedloge Programa utroška granta za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga za 2024. godinu, koje se sastoji od 15   programa. Predstavljeni su osnovni uvjeti i mogućnosti apliciranja za predviđena grantovska sredstva.

Nakon uvodnih izlaganja otvorena je rasprava na kojoj su sudionici sastanka imali priliku dati svoje primjedbe na dosadašnje programe Ministarstva kao i tražene prijedloge za ovogodišnje programe.

Osnovne primjedbe i sugestije sa sastanaka vezane su za: dokumentaciju,  iznose, poboljšanja i pojednostavljenje procedura prijave na grant  sredstva. Pored navedenih prijedloga na sastanku je izražena želja za održavanjem što više ovakvih sastanaka na razini županije, jačanje resursa Ministarstva, više uključivanje samih gospodarstvenika i njihovih predstavnika u izradu programa poticaja, omogućavanje kvalitetnije medijske promocije s ciljem da što veći broj gospodarstvenika dobije tu informaciju i ima mogućnost prijave apliciranja za sredstva.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)