Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Općinski stožer civilne zaštite održao je danas 29. listopada svoju 31. sjednicu. Sudionici sastanka su razmijenili informacije o trenutnom stanju te donijeli određene zaključke o postupanju u narednom razdoblju. U Županiji Posavskoj trenutno je 70 aktivnih slučajeva osoba pozitivnih na korona virus a na području Općine Domaljevac-Šamac evidentirane su ukupno 4 pozitivne osobe.

Svi podaci govore da se epidemiološka situacija u okruženju ubrzano pogoršava a nastavak ovakvih kretanja mogao bi dovesti do velikog broja zaraženih i preopterećenosti zdravstvenog sustava. U proteklom periodu došlo je do određenog opuštanja po pitanju poštivanja mjera zaštite. Dolaskom hladnijeg vremena potrebno je oprez ponovno dići na višu razinu.

Uzimajući u obzir navedene okolnosti općinski stožer apelira na stanovnike općine da se pridržavaju preporuka struke i naredbi institucija kako bi smo svi zajedno iz ove situacije izašli sa što manje posljedica. Zbog predstojećih blagdana Svih svetih kada dolazi do većih okupljanja ljudi, poštivanje mjera zaštite posebno dobiva na značenju (fizička distanca i nošenje maski).

Općinski stožer će izvršiti dodatnu nabavku zaštitne opreme i sredstava a tim za dezinfekciju pojačano će raditi na tretiranju frekventnih površina. Pored toga apelira se na sve institucije, ustanove, ugostiteljske radnje, trgovine, da vode računa o funkcionalnosti trijažnih mjesta te pojačano vrše dezinfekciju unutarnjih prostora (podovi, ručke na vratima, stolovi…).

Odgovornim ponašanjem zaštitit ćemo sebe ali i one najranjivije skupine naših sumještana.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)