Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POSJET TVORNICI SLADOLEDA MAGIC ICE

U utorak, 19.03.2024. godine, općinski načelnik Stjepan Piljić, zajedno sa predsjednikom Vlade Županije Posavske Đurom Topićem i s ministrima u vladi Dragutinom Živkovićem i Matom Brkićem posjetio je Tvornicu sladoleda Magic Ice u sklopu tvrtke Yimor, koja ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada. Tijekom posjete, vlasnik tvrtke Zlatko Oršolić, istaknuo je da poduzeće ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada i upošljava diljem BiH 876 djelatnika, te je posjećen pogon tvornice sladoleda u kojoj je ugrađena visokosofisticarana i inovativna oprema.Službeno otvorenje Tvornice sladoleda planirano je za početak svibnja, te će se raditi u tri smjene i zaposliti oko stotinu radnika.

Općinski načelnik Stjepan Piljić izrazio je zadovoljstvo što u našoj maloj lokalnoj zajednici djeluje tako ugledan gospodarstvenik sa mega projektima koji su po uspješnosti u vrhu BiH. Kao što su neke druge sredine poznate po određenim proizvodima, tako će i Domaljevac biti poznat po sladoledu Magic Ice koji je izvrsne kvalitete, izjavio je općinski načelnik te istaknuo da će se općina založiti za rješavanje problema adekvatne prometnice do ovog dijela općine koji prerasta u pravu gospodarsku zonu.

Zadovoljstvo je posjetiti poduzeće Yimor i čestitati obitelji Oršolić, menadžmentu poduzeća i svim njegovim uposlenicima na velikom poslovnom uspjehu, skorašnjem otvorenju novog pogona za proizvodnju sladoleda, a kako smo doznali, prvom u Bosni i Hercegovini pogonu za proizvodnju sladoleda, izrazio je predsjednik Vlade Županije Posavske, te da im je drago da je Županija Posavska mogla dati svoj mali doprinos potpore ovom velikom projektu i pogonu.

Vlasnik poduzeća Yimor Zlatko Oršolić naglasio je da tvrtka Yimor je napravila najmoderniju tvornicu sa najvećim stupnjem automatizacije, u proizvodnji sa godišnjim kapacitetom od 13 milijuna litara sladoleda. Tržište Bosne i Hercegovine u obiteljskom sladoledu je oko 5 milijuna litara, a planirano je i oko 70% usmjeriti prema izvozu. Znači, radi se na tome da preraste u jednu ozbiljnu izvoznu firmu.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)