Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PREDKORIZMENO VRIJEME OBILJEŽILI MASKENBALI I „PRSTEN“

Tradicionalno, u vrijeme pred korizmu u našoj općini organizira se niz društvenih događaja, sve pod pokroviteljstvom Općine Domaljevac-Šamac.

U dvorani Hrvatskog doma u Domaljevcu, u petak 09.veljače i subotu 10. veljače održan je Memorijalni turnir u prstenu „Marijan Leovac – Garac“. Marijan Leovac-Garac bio je naš sumještanin, branitelj i veliki ljubitelj ove igre. Organizaciju ovog događaja preuzeli su Hrvatski odbojkaški klub „Magic-Ice Domaljevac“ i Hrvatski nogometni klub „Mladost“ Domaljevac. Ukupno je sudjelovalo 38 ekipa, od koji su se za prvo mjesto natjacili ekipa iz Srebrenika i ekipa iz Garevca.

U ponedjeljak 12. veljače održana je karnevalska večer u mjesnom domu u  Grebnicama koja je okupila maskirane mještane ali i goste s drugih općina.

U utorak 13. veljače vesela manifestacija je započela pokladnom povorkom učenika osnovne škole i polaznika dječjeg vrtića. Maštoviti kostimi, na kojima su strpljivo uz pomoć nastavnika i roditelja radili sudionici karnevala, privukli su pažnju brojnih mještana. Velika pokladna povorka krenula je iz osnovne škole u Domaljevcu prema dječjem vrtiću te su se zajedno uputili na središnji trg gdje je u dvorani Hrvatskog doma izveden prigodan program. Za sve sudionike Dječjeg karnevala  osigurane su krafne i sokići kako bi se mogli osvježiti nakon napornog pješačenja.

Istog dana u večernjim satima u dvorani Hrvatskog doma u Domaljevcu održan je veliki pokladni karneval  koji je uz glazbu uživo i ples okupio veliki broj kreativnih maski.

Memorijalni turnir u prstenu „Marijan Leovac – Garac“

Karnevalska večer u Grebnicama.

Dječji karneval.

Karnevalska večer u Domaljevcu.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)