Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XXI. REDOVITA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA DOMALJEVAC-ŠAMAC

Na početku sjednice općinski načelnik Stjepan Piljić  izvjestio je vijećnike o aktivnostima od protekle sjednice Općinskog vijeća.

U tijeku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u ulici Matije Gubca, dinamika radova je dobra i ide predviđenim planom. Nakon dovršetka spomenute ulice u okviru trenutne faze prelazi se u odvojak Ante Starčevića, zatim u dijelove ulice Posavskih branitelja te dionicu od vodotornja do Bazika. Istovremeno JP „Vodokom“ radi na proširenju sekundarnih dijelova vodovoda. Također, raspisan je javni poziv za novu fazu izgradnje vodovodne mreže koja se odnosi na naseljena mjesta Bazik i Grebnice.

U proteklom razdoblju hitna služba u Doma zdravlja Domaljevac-Šamac krenula je sa radom u punom obimu, što znači da je ova usluga od 01. veljače ove godine dostupna našim građanima i u dane vikenda.

Načelnik je informirao vijećnike o potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta uređenja dvorišta Doma zdravlja Domaljevac-Šamac s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske Brankom Bačićem te o održanoj koordinaciji načelnika na kojoj su sudjelovali ministar gospodarstva Republike Hrvatske Damir Habijan te državni tajnik Zvonko Milas.

U tijeku je Javi poziv za sportske klubove, kojim će se iz proračunske stavke granta za sport dodijeliti potpora našim sportskim klubovima te na taj način omogućiti nastavka postizanja izvrsnih rezultata.

U nastavku sjednice načelnik je informirao članove vijeća o sastancima sa braniteljskim udrugama, udrugom „Hasićani, održanim društvenim događajima na području naše općine i dr.

Pod drugom i trećom točkom dnevnog reda vijećnici su jednoglasno usvojili Izvješće o realizaciji Programa rada općinskog vijeća Domaljevac-Šamac za 2023. godinu i Plan rada Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac za 2024. godinu koji se sastoji od 4 kvartala sa ukupno 37 točaka predviđenih za 2024. godinu.

Pod četvrtom točkom dnevnog reda vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o oslobađanju plaćanja naknade za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta koja je prihod općine Domaljevac-Šamac, a koje zbog loših vremenskih uvjeta zemljište nije bilo obradivo.

Potrebitom većinom usvojene su peta točka dnevnog reda Rješenje o imenovanju Povjerenstva za za provođenje postupka za imenovanje članova Općinskog izbornog povjerenstva Domaljevac-Šamac i šesta točka dnevnog reda Odluka o raspisivanju Javnog natječaja za imenovanje članova Općinskog izbornog povjerenstva. Zbog isteka mandata članovima povjerenstva, Općinsko vijeće Domaljevac-Šamac odradit će potrebnu proceduru za imenovanjem novih članova.

Jednoglasno su usvojeni Plan rada Osnovne škole „braće Radića“ Domaljevac, Dječjeg vrtića Domaljevac i Plan rada Općinskog izbornog povjerenstva.

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja, inicijativu za općinskog načelnika imao je vijećnik Alen Ćošković.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)