Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NA KOORDINACIJI RAZGOVARANO O PROJEKTIMA I SURADNJI S REPUBLIKOM HRVATSKOM

Općinski načelnik Stjepan Piljić sudjelovao je danas u Žepču na XIX. Koordinaciji načelnika/gradonačelnika/županijskih premijera na kojoj su nazočili i gosti iz Vlade Republike Hrvatske koje je predvodio Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, iskazao je zadovoljstvo današnjim sastankom i posjetom Žepču.

„Današnje izaslanstvo pokazuje značaj i punu podršku Vlade RH i svih ministarstava, naporima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Razgovarali smo o širokom broju projekata, prije svega iz domene ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Onaj dio koji se odnosi na pitanje područja hrvatskih voda ali i javnih poziva koji će uskoro biti, vezani za Fond za zaštitiu okoliša i energetsku učinkovitost, a tiču se preko i međugranične suradnje, između RH i BiH. Kao i projekata koji se odnose na određene prekogranične suradnje i na neki način podrške putu koji sada slijedi što se tiče BiH i pristupanja Europskoj uniji, odnosno prilagodbe malih i srednjih poduzeća programima i projektima koji predstoje nakon što BiH uđe na taj put“, kazao je ministar Habijan.

Na XIX. održanoj koordinaciji dužnosnici su raspravljali o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije, projektima i suradnji s Republikom Hrvatskom, aktualnoj situaciji i pripremi za izbornu godinu te Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u odnosu na niže razine vlasti.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)