Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POTPISAN MEMORANDUM ZA PROJEKT RAZVOJA RURALNIH PODUZEĆA I POLJOPRIVREDE

U ponedjeljak, 08.11.2021. godine u Tuzli,  u zgradi Privredne komore Tuzlanskog kantona upriličeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za projekt razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede.

Memorandum je potpisao prof.dr. Halil Omanović, direktor ureda za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te Zlatko Špionjak, šef odsjeka za gosopdarstvo općine Domaljevac-Šamac.

Poptisanim memorandumom utvrđena je međusobna suradnja za aktivnosti usmjerene pružanju potpore razvoju klastera, odabranih lanaca vrijednosti i unapređenja konkurentnosti klastera, sufinanciranje rekonstrukcije i izgradnja podobnih mikro projekata ruralne tržišne infrastrukture u Općini Domaljevac-Šamac, u Federaciji Bosne i Hercegovine, na području Klastera 3.

Projektom je predviđena podrška siromašnim poljoprivrednim proizvođačima i farmerskim organizacijama kroz nabavku opreme, sitne mehanizacije i infrastrukture manjeg kapaciteta, kao i podrška infrastrukturnih aktivnosti  u javnom vlasništvu i upravljanju, kao što su javna vodoopskrba, obnova i izgradnja seoskih putova i sistema za navodnjavanje.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)