Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODRŽANA XII. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Danas, 29. prosinca, održana je XII. redovna sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac. Za sjednicu je usvojen dnevni red sa 6 točaka. Na samom početku sjednice izvršena je verifikacija mandata novoizabranog vijećnika Ive Pranjića.

Pod prvom točkom dnevnog reda općinski načelnik iznio je informacije o aktivnostima Općinskog načelnika između dviju sjednica OV-a.

Na današnjoj sjednici usvojen je proračun Općine Domaljevac-Šamac u iznosu od 3.621.500,00 KM. Proračunom za 2023. godinu predviđeno je niz kapitalnih investicija, stabilno funkcioniranje općinskih institucija kao i program socijalne odgovornosti. Predviđena su sredstva za novorođenu djecu, naknade za učenike, studente, branitelje, dječji vrtić, centar za socijalni rad, udruge iz različitih područja djelatnosti i ostalo. Od investicija se izdvajaju izgradnja vodovodne mreže, rekonstrukcija i izgradnja cesta, izrada prostorno-planske dokumentacije i drugo. Prilikom prezentiranja Prijedloga proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2023. godinu, općinski načelnik Stjepan Piljić istaknuo je kako je Prijedlog proračuna pripremljen u skladu sa Zakonom o proračunu FBiH, te je dobiveno pozitivno mišljenje od strane Ministarstva financija Županije Posavske. Načelnik je istaknuo najznačajnije proračunske prihode koji se vežu uz carinski terminal te rashodovnu stranu koja sadržava niz projektnih aktivnosti usmjerenih na razvoj općine Domaljevac-Šamac. Vijećnici HDZ 1990 uložili su ukupno 2 amandmana na Prijedlog proračuna koji nisu dobili potrebnu većinu te nisu uvršteni u Proračun općine Domaljevac-Šamac za 2023. godinu. Nakon što je općinski načelnik obrazložio proračunske stavke potrebitom većinom usvojen je  Proračun općine Domaljevac-Šamac za 2023. godinu.

U nastavku sjednice potrebitom većinom usvojena je Odluka o izvršenju Proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2023. godinu.

Na sjednici je potrebitom većinom usvojen Prijedlog Odluke o prodaji osnovnih sredstava u vlasništvu općine Domaljevac-Šamac. Samostalna služba za komunalne djelatnosti koristi jedan dio strojeva, a jedan dio je isključivo za poljoprivredu te se ne koristi i gubi na vrijednosti i iz toga razloga ide na prodaju.

Jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o dodjeli prostora na korištenje Udruzi građana “Osmijeh za sve.

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na vijećnička pitanja i sugestije za rad vijeća. Vijećnička pitanja i Inicijativu postavio je vijećnik Alen Ćošković.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)