Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

EU4AGRI, EU4AGRI-RECOVERY I EU4BUSINESSRECOVERY OBJAVILI JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, u srijedu 28. prosinca, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi ovog poziva jesu doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tokom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

Interventna mjera podrške će biti realizirana kroz financijsku podršku za nabavku mineralnih đubriva (NPK, KAN i UREA), financijsku podršku za nabavku sistema za navodnjavanje, te financijsku podršku za zaštitu od mraza.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 2 milijuna KM, a sredstva potpore po jednom podnositelju prijave može iznositi od 15.000 KM do maksimalno 300.000 KM, dok iznos potpore po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 8.000 KM.

Prijave se mogu podnijeti od 15.01.2023. godine, dok je krajnji rok za prijavu 28.02.2023. godine, do 15:00 sati, navodi se u javnom pozivu.

Javni poziv i prijavne obrasce možete preuzeti ovdje.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)