Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ODOBRENA TRI PROJEKTA ZA OPĆINU DOMALJEVAC-ŠAMAC

Fond za zaštitu okoliša FBiH donio je odluku o odabiru korisnika sredstava na temelju provedenog Javnog konkursa za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2020. godinu.

Nakon analize ispunjenosti formalno-pravnih uvjeta, komisija je izvršila  stručnu analizu podnesenih prijava, a direktor fonda bodovanje prijava koje zadovoljavaju stručne kriterije.

Na temelju ove Odluke Općini Domaljevac-Šamac odobrena su sva tri aplicirana projekta:

  1. Glavni projekt vodovodne mreže u naseljima Grebnice i Bazik (izrada projektne dokumentacije)
  2. Studija korištenja geotermalne energije u Općini Domaljevac-Šamac
  3. Energetska učinkovitost zgrade Općine Domaljevac-Šamac, faza II.

Ukupna visina dodijeljenih sredstava za ova tri projekta izosi 111.960,00 KM, a Općina je prema projektnoj dokumentaciji dužna sufinancirati navedene projekte.

“Ovo su lijepe vijesti na početku nove godine. Aplicirani projekti dio su strateških opredjeljenja ove općinske uprave. Izradom projektne dokumentacije vodovodne mreže za Grebnice i Bazik steći ćemo preduvjete za širenje vodovodnog sustava prema ovim dijelovima naše općine.

Studija korištenja geotermalne energije dat će nam sve potrebne podatke o trenutnom stanju ovog resursa, kako bi smo nakon rješavanja  imovinsko pravnih odnosa imali svu potrebnu dokumentaciju za investitore i maksimalno ubrzali ovaj proces.

Projektom energetske učinkovitosti općinske zgrade osigurat ćemo uštede na grijanju i dovršiti aktivnost koja je započeta u prošloj godini” – izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)