Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POMOĆ ZA STRADALE U POTRESU

Jučer 04. siječnja 2021. godine dostavljena je prva pošiljka pomoći s područja naše općine za nastradale u potresu i to u općinu Donji Kukuruzari. Dostavljeni su prehrambeni i higijenski proizvodi te alati i oprema, lopate, čizme, vreće za spavanje.

Donji Kukuruzari su općina u kojoj prebivalište ima veći broj ljudi porijeklom iz Bosanske Posavine. Tom prigodom općinski načelnik Stjepan Piljić i predsjednik općinskog vijeća Miroslav Piljić razgovarali su sa zamjenikom načelnice Ivanom Čivčićem i koordinatorom za civilnu zaštitu Stjepanom Čivićem o trenutnoj situaciji u ovoj općini.

Prema jučerašnjim podacima u općini Donji Kukuruzari ima oko 50 teško oštećenih stambenih objekata koji su za rušenje. Na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava niti težih tjelesnih povreda stanovništva. Dodatan problem predstavljaju nova podrhtavanja tla čime se stvara strah i pogoršava situacija.

U srijedu 06. siječnja volonteri općine Domaljevac-Šamac organiziraju novu pošiljku humanitarne pomoći za područja pogođena potresom.

Predstavnici općine Donji Kukuruzari zahvalili su svima koji na bilo koji način pomažu ljudima pogođenim ovom prirodnom katastrofom.

Financijska potpora

Općina Domaljevac-Šamac uključuje se također s financijskom potporom u iznosu od 5.000,00 KM. Sredstva će biti uplaćena na namjenski žiro račun u skladu s uputama Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)