Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBITELJSKE GRUPNE KONFERENCIJE

Jučer 25.10.2022. godine u prostorijama Općine Domaljevac-Šamac održana je prezentacija na temu Obiteljske grupne konferencije (OGK) a koja se održava u sklopu projekta „Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva“ kojeg pak vodi i implementira organizacija LIR Civilno društvo (LIR CD) Banja Luka zajedno sa organizacijom Arbeiter Samariter BUND (ABS SEE), koji je financiran od strane EU.

Model Obiteljske grupne konferencije je važan u domeni socijalne zaštite kao značajno sredstvo za unaprjeđenje zaštite i podrške ranjivim kategorijama stanovništva prvenstveno djeci kao najranjivijoj kategoriji društva.

Pored voditelja projekta prezentaciji su nazočili i predstavnici Općinske uprave Domaljevac-Šamac, djelatnici Centra za socijalni rad Domaljevac, Centra za socijalni rad Donji Žabar, Tajnik Crvenog križa Domaljevac, predstavnici Osnovne škole Braće Radića Domaljevac te vlasnik doma za starije „Dobro srce“ iz Domaljevca.

Na koncu, nazočni su se usuglasili o važnosti i nužnosti primjene OGK na području Općine Domaljevac-Šamac u cilju prevencije, zaštite i podrške ranjivim kategorijama društva.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)