Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PROJEKT REKONSTRUKCIJE SAVSKOG NASIPA

U srijedu, 06. srpnja 2022. godine u  zgradi Općine Domaljevac-Šamac  održana je prezentacija projekta sanacije, rekonstrukcije i povišenja vodozaštitnog nasipa. Na sastanku su uz  predstavnike općinske uprave sudjelovali i predstavnici županijske vlasti  kao i predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save koja upravlja i financira izgradnju ovih vodozaštitinih objekata.

Stručnjaci iz Javnog poduzeća Spreča Tuzla i Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Sveučilišta u Tuzli, prezentirali su detalje projekta u kojemu su ponudili 4 idejna rješenja od kojih se 2 odnose na zaštitu sa armiranim betonskim zidom a ostala rješenja se odnose na klasični način zaštite  upotrebom zemlje i drugih sličnih materijala. Sudionici sastanka složili su se da treba staviti prednost zaštite zemljom ispred zaštite armiranim betonskim zidom.

Izabrana je  varijanta da se nadvisi nasip prema vodnoj strani te formira kruna širine 5 metara te da se urede pristupni putevi uz nasip.  Radovi će se izvoditi na dionici dužine 1450 m (od benzinske „Pauk“ u smjeru Orašja) na kojoj će se nadvisiti nasip na stogodišnjoj razini voda plus 1.20 m.

Početak radova planiran je za iduću godinu.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)