Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NATJEČAJ ZA IZGRADNJU ZAŠTITNOG ZIDA U GREBNICAMA

U tijeku je provođenje procedura javne nabavke za aktivnosti izvođenja radova i vršenja nadzora „Sanacija parapetnog zida na potezu Grebnice-Bazik na području srednje Posavine“, u organizaciji Agencije za vodno područje rijeke Save. Sredstva za realizaciju obje aktivnosti osigurana su u okviru Plana i Financijskog plana  AVP Sava za 2021. godinu.  Početak radova je planiran za početak mjeseca kolovoza 2021. godine, a rok izvođenja je cca 6 mjeseci.

Betonski parapetni zid na relaciji Grebnice-Bazik u dužini od cca 1,4 km, uz koji prolazi magistralna cesta M-14.2, spada u zaštitne vodne objekte u vlasništvu Federacije BiH koji se nalaze na području Srednje Posavine. Ovaj objekt nema potrebno zaštitno nadvišenje  u odnosu na razine stogodišnjih voda rijeke Save.

Sredstvima Plana i Financijskog plana Agencije za vodno područje rijeke Save za 2020. godinu financirana je izrada Glavnog projekta „Sanacija parapetnog zida na potezu Grebnice-Bazik  na području Srednje Posavine“ koji je izrađen od strane firme „Higracon“ d.o.o. Sarajevo. Navedenim projektom predviđeno je tehničko rješenje kojim se postiže stupanj zaštite na stogodišnje velike vode rijeke Save uz zaštitno nadvišenje od 1,40m.

Za navedene aktivnosti u smislu Zakona o građenju Općina Domaljevac-Šamac osigurala je neophodne suglasnosti (urbanistička suglasnost kao i odobrenje za građenje).

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)