Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

IZRADA STUDIJE IZVODIVOSTI MODERNIZACIJE SUSTAVA JAVNE RASVJETE

UNDP u Bosni i Hercegovini odabrao je općinu Domaljevac-Šamac za provedbu Studije izvodivosti vezano za instalaciju energetski efikasnije javne rasvjete.

Navedena aktivnost rezultat je angažmana uprave općine Domaljevac-Šamac koja je tijekom 2019. godine inicirala niz sastanaka s predstavnicima UNDP-a na kojima je izražen interes za izradu studije. U tijeku je provođenje tenderske procedure za odabir poduzeća koji će realizirati ovu aktivnost.

Studijom će biti obuhvaćeno 917 rasvjetnih tijela na području općine Domaljevac-Šamac u kojoj će biti prikazano postojeće stanja sustava javne rasvjete na području općine te prijedlozi za modernizaciju sustava javne rasvjete temeljene na načelima energetske učinkovitosti uz detaljnu rekonstrukciju sustava. Ovime bi se riješio problem neadekvatne i zastarjele rasvjete, koja u sustavu stvara problem održavanja kao i problem prevelike potrošnje energije s obzirom na ostvarene svjetlosne učinke.

„Izrada projektne dokumentacije prvi je korak u rješavanju problema javne rasvjete. Drago mi je da su naši partneri u UNDP-u prepoznali potrebe i odlučili dati potporu ovom projektu. Trenutni sustav je zastario i nije ekonomičan. Za potrošnju električne energije i održavanje javne rasvjete godišnje se iz proračuna izdvaja oko 130.000,00 KM. Zamjenom rasvjetnih tijela LED lampama možemo uštedjeti i do 65% sredstava.“- izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)