Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Epidemiološka situacija na području Općine Domaljevac-Šamac i dalje je stabilna. Trenutno za ukupno 18 osoba s područja naše općine važi mjera samoizolacije, redovito se vrši obilazak ovih osoba i nisu zabilježena kršenja mjera.

Na graničnim prijelazima su ukinuti svi karanteni a djelatnici Policijske stanice Domaljevac i dalje  vrše praćenje osoba koje ulaze u BiH sa graničnog prijelaza do izlaza iz županije, odnosno do mjesta određenog za samoizolaciju ako se radi o osobama iz Županije Posavske.

Tim za dezinfekciju redovito vrši tretiranje javnih površina a volonteri Crvenog križa nastavljaju s pružanjem usluga osobama u samoizolaciji kao i starijima osobama te SOS telefonom.
U koordinaciji Centra za socijalni rad, Crvenog križa i povjerenika mjesnih zajednica izvršena je podjela 25 paketa pomoći socijalno ugroženim obiteljima te 30 litara dezinfekcijskog sredstva institucijama s područja naše općine.

Stožeri civilne zaštite na višim razinama nastavljaju s odlukama o popuštanju mjera. Učinak ublažavanja mjera će se pratiti a naredne odluke donosit će se u skladu s razvojem epidemiološke situacije. Iako su mjere ublažene, i dalje stoji obveza nošenja zaštitnih maski i održavanja socijalne distance te općinski stožer civilne zaštite poziva građane da budu disciplinirani i poštuju odredbe nadležnih institucija kako bi se održali postignuti rezultati i sačuvalo zdravlje ljudi.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)