Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INFORMACIJA OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Pod rukovodstvom općinskog načelnika Stjepana Piljića, danas (14. travnja) održan je 14. sastanak Stožera civilne zaštite Općine Domaljevac Šamac.

Nije bilo promjene epidemiološke situacije, stanje je i dalje stabilno na području općine Domaljevac-Šamac. Trenutno za ukupno 13 osoba traje mjera samoizolacije a policijski službenici redovito vrše obilazak kako bi se kontroliralo poštivanje odredbi.

Na graničnom prijelazu Šamac trijažna mjesta funkcioniraju bez većih poteškoća. Od donošenja naredbe za upućivanje svih osoba koje ulaze u BiH u karantenu na ovom prijelazu nije bilo ulaza osoba s područja Županije Posavske. Djelatnici Policijske postaje Domaljevac osiguravaju nadzor ukoliko ima osoba u trijažnom šatoru, kao i pratnju ukoliko bi se pojavile osobe s područja općina Domaljevac-Šamac i Orašje.

U organizaciji Crvenog križa Domaljevac i povjerenika mjesnih zajednica podijeljeno je 50 paketa pomoći sa životnim namirnicama za isto toliko socijalno najugroženijih obitelji. Sredstva za ovu namjenu osigurala je općina Domaljevac-Šamac.

Timovi koji vrše obilazak starijih osoba prošlog tjedna imali su manji broj poziva i to zbog odredbe županijskog stožera kojom je ovoj kategoriji stanovništa bilo odobreno kretanje od 8 do 12 sati. U nekoliko navrata organiziran je i prijevoz do Orašja za starije kako bi mogli podignuti svoju mirovinu. Važno je napomenuti da je taj rok istekao i ponovo je na snazi zabrana kretanja za sve osobe starije od 65 godina, dok se mlađi od 18 mogu prevoziti u osobnom vozilu.

Ekipa za dezinfekciju nastavlja sa redovitim tretiranjem javnih prostora i površina.

Tijekom proteklih dana DVD Domaljevac imao je 2 nove intervencije gašenja požara u poljima. Za sada nema veće materijalne štete niti povrijeđenih osoba. Ponovo se apelira na stanovništvo da prilikom radova u poljima izbjegavaju paljenje vatre i budu maksimalno oprezni kako bi se izbjegle nesreće.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)