Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

28. OBLJETNICA 104. BRIGADE HVO-a

Danas, 17. travnja 2020. godine obilježena je 28. obljetnica utemeljenja 104. brigade hrvatskog vijeća obrane. Predstavnici braniteljskih udruga i Općine Domaljevac-Šamac  položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježjima u Domaljevcu, Grebnicama, Baziku, Hrvatskoj Tišini, Novom Selu, Hasiću i Zasavici.

Zbog izvanrednih okolnosti, ovogodišnja obljetnica obilježena je skromno u skladu s propisanim uputama kriznog stožera.

104.brigada HVO-a Domaljevac-Šamac  brojala je oko 2000 pripadnika, onih najhrabrijih koji nisu uzmakli pred naletima  mnogo snažnijeg i naoružanijeg srpskog agresora. Čak 158 branitelja je poginulo iz ove posavske brigade,  a oko 700 ih je ranjeno.

„Paljenjem svijeća i skrušenom molitvom prisjetili smo se danas poginulih branitelja kao i teške ali ponosne prošlosti Domovinskog rata. Ova obljetnica prilika je da se podsjetimo kako je naš narod izdržao puno teže izazove od ovih s kojima se danas suočavamo. Žrtva domovinskog rata daje nam obvezu i snagu da se borimo s poteškoćama koje su danas pred nama. U ime Općine Domaljevac-Šamac i u svoje osobno ime svim pripadnicima 104. brigade HVO-a čestitam 28. obljetnicu.“ – izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)