Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

OBAVIJEST OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA

Obavještavaju se građani općine Domaljevac-Šamac koji su pozitivni na COVID-19 ili su bili u kontaktu sa pozitivnim  osobama na COVID -19 te im je izrečena mjera izolacije da svoje biračko pravo mogu ostvariti putem Posebnog mobilnog tima za birače COVID-19.

Biraču čije se ime nalazi na izvatku iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje na redovnom biračkom mjestu, a koji je pozitivan na COVID-19 i/ili koji posjeduje akt nadležnog tijela o obaveznoj izolaciji, zbog čega nije u mogućnosti da dođe na biračko mjesto na kojem je upisan u izvadak iz Središnjeg biračkog popisa da glasuje osobno, bit će, na njegov zahtjev, omogućeno glasovanje putem kuvertiranog  glasačkog listića koji se izuzima sa redovnog biračkog mjesta.

  • Da bi ostvario biračko pravo, birač je dužan najkasnije u roku od 72 sata prije dana izbora osobno (putem e-maila, faks aparata ili telefonskih aplikacija osposobljenih za primitak dokumenata, odnosno fotografija dokumenata) ili putem druge osobe, dostaviti izbornom povjerenstvu, zahtjev za glasovanje putem kuvertiranog glasačkog listića, odnosno medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 i/ili akt nadležnog tijela kojim mu je određena izolacija ili hospitalizacija.
  • Birač kojem je dijagnosticirano obojenje COVID-19 nakon isteka roka od 72 sata prije dana izbora, ili na sam dan izbora, zahtjev za glasovanje dužan je dostaviti najkasnije na dan izbora do 9,00 sati.

Zahtjev za glasovanje putem kovertiranog glasačkog listića,te medicinski nalaz ili akt nadležnog tijela da mu je određena izolacija dostaviti  skeniranona  e-mail : domaljevac.oip@gmail.com, ili na fax 031/716-609 ili putem telefonskih aplikacija osposobljenih za primitak dokumenata, odnosno fotografija dokumenata ili putem druge osobe.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj: 063 342 768, 063 949 511 te 063 278 430, ili u zgradu općine u ured Općinskog izbornog povjerenstva.

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)