Video sadržaj


Zabrinutost za opstojnost Doma zdravlja u Domaljevcu PDF Ispis E-mail
Petak, 27 Studeni 2009 08:07
Općinski načelnik i zamjenik općinskog načelnika održali su radni sastanak s menadžmentom Doma zdravlja u Domaljevcu. Novoimenovani direktor Doma zdravlja dr. Samir Karabegović upoznao je općinskog načelnika s problemima funkcioniranja ove zdravstvene ustanove koji su nastali zbog nedovoljnih financijskih sredstava raspoređenih od strane županijskog Zavoda za zdravstveno osiguranje.
 
Dr. Mato Hrskanović, kao doskorašnji vršitelj dužnosti ravnatelja, iznio je zabrinutost za opstojnost Doma zdravlja u Domaljevcu jer ministarstvo zdravstva Županije Posavske nije, premda je jamčilo, osiguralo za ovu ustanovu sredstva od 50.000 KM kao dodatni iznos kojim bi se ublažila financijska nepovoljnost aranžmana Doma zdravlja u Domaljevcu sa Zavodom za zdravstveno osiguranje. Naime, uvjet potpisivanja ovoga ugovora bilo je jamstvo županijskog ministarstva da će osigurati dodatnih 50.000 KM za rad Doma zdravlja.
 
Predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja Blanka Ćošković, naglasila je da u kontekstu traženja obećanih sredstava nužno djelovati prema Zavodu i ministarstvu, budući da su u tijeku aktivnosti oko rebalansa financijskog plana Zavoda i županijskog proračuna.
 
Zaključeno je da općinski načelnik u vezi s ovom problematikom upozna nositelje političkih funkcija na županijskoj razini koji su s područja Domaljevca te da se od njih zatraži da se sa svojih pozicija aktivnije založe za opstanak Doma zdravlja u Domaljevcu.