Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAVRŠENI RADOVI NA UREĐENJU HRVATSKOG DOMA U DOMALJEVCU

Općina Domaljevac-Šamac izvijestila je Središnji državni ured za Hrvate izvan RH da je okončan projekt rekonstrukcije krovišta Hrvatskog doma u Domaljevcu. Osim potpune rekonstrukcije krovišta, očišćene su i oličene vanjske površine cijelog kompleksa, uključujući Dom branitelja 104. HVO brigade i općinsku vijećnicu te dijelove koje koristi Skupština Županije Posavske.

U okviru rekonstrukcije krovišta Hrvatskog doma izgrađen je novi zabat, na koji je odlukom općinskog načelnika postavljen stilizirani hrvatski povijesni grb unutar lovorovog vijenca koji simbolizira hrvatski identitet naroda na području Domaljevca i pobjedu nad mnogobrojnim nedaćama koje su ga kroz povijest pratile. Uz grb se nalazi prigodan natpis koji preveden s latinskog znači “Čini dobro i nikoga se ne boj”. Njime se odašilje poruka o vodilji za rad i djelovanje pod kojom se ni u budućnosti neće dovesti u pitanje opstojnost hrvatskog naroda na ovom području.

Općinski načelnik Mario Jurkić ističe kako je prije rekonstrukcije postojao veliki rizik od obrušavanja krovišta, posebice u zimskim razdobljima kada je zbog snijega krovište trpilo značajna opterećenja.

Sada je Hrvatski dom postao prepoznatljiv objekt na korist građanima općine. Kvalitetniji uvjeti svakako da će doprinijeti i kvalitetnijem radu svih onih udruga i organizacija koje su u svom radu vezani za objekt Hrvatskog doma u Domaljevcu, izjavio je općinski načelnik Mario Jurkić prigodom završetka projekta.

  

  

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)