Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

VISOKO IZASLANSTVO VLADE REPUBLIKE HRVATSKE U ŽUPANIJI POSAVSKOJ

Visoko izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske boravilo je u jednodnevnoj radnoj posjeti tri općine Županije Posavske. Brojno izaslanstvo dužnosnika Vlade RH predvodio je Gordan Grlić Radman, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministar vanjskih i europskih poslova RH. U izaslanstvu su bili: Mario Banožić, ministar obrane RH, Marija Vučković, ministrica poljoprivrede RH, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, potpredsjednica Odbora za vanjske poslove i izaslanstvo za odnose s BiH i Zdravka Bušić, zastupnica u Hrvatskom Saboru i predsjednica Odbora za Hrvate izvan RH, Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke, te brojni predstavnici ureda koji djeluju pri ministarstvima Vlade RH.

Visoko izaslanstvo posjetu je započelo od općine Odžak u Pastoralnom centru Župe Glavosjeka Ivana Krstitelja u Odžaku.

Nakon Odžaka izaslanstva su posjetila općinu Domaljevac-Šamac. Na vodocrpilištu općinski načelnik Stjepan Piljić predstavio je gostima projekt vodoopskrbe, te posebno zahvalio Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori općini Domaljevac-Šamac, ali i na svemu što čini za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Gosti su obišli u Domaljevcu jednu od najuspješnijih tvrtki u BiH. Vlasnik mega tvrtke Zlatko Oršolić, sveučilišni je specijalist marketinga u informatičkom okruženju po EU standardu, Yimor je sagradio skladišta na prostoru od preko 9.000 m2. Imaju i maloprodaju te preko 20 trgovačkih putnika koji pokrivaju tržište cijele BiH. Oršolić je najavio gradnju tvornice sladoleda u Domaljevcu vrijednu 10 milijuna maraka.

Posjeta je nastavljena u Tolisi gdje su zajednički i službeno otvorili muzej franjevačkog samostana „Vrata Bosne“ provincijal Zdravko Dadić i visoki dužnosnici Gordan Grlić Radman i Borjana Krišto. Izaslanstvo je obišlo i gradilište gdje niče nova zgrada u Orašju predviđena za sjedište konzulata RH u Orašju. Tijekom radnoga posjeta visokih predstavnika iz Republike Hrvatske u završnici je organiziran tradicionalan „Susret Hercegovina u Posavini“

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)