Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

USVOJENA ODLUKA O PRIVREMENOM FINANCIRANJU

Na 16. redovnoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj u petak 31. prosinca 2018. godine, usvojena je Odluka o privremenom financiranju Općine Domaljevac-Šamac za razdoblje od 01. siječnja do 31. ožujka 2019. godine. Odluka je usvojena jednoglasno čime su nazočni vijećnici pokazali odgovornost i osigurali neometano funkcioniranje općine.

U skladu sa Zakonom o proračunu FBiH, ukoliko se proračun ne donese prije početka fiskalne godine, na osnovu odluke o privremenom financiranju nastavlja se financiranje poslova, funkcija i programa korisnika proračuna. Razdoblje privremenog financiranja traje do 31. ožujka, a u tom vremenu ne mogu se započinjati nove aktivnosti i programi sve dok se ne donese novi proračun.

Prilikom iznošenja prijedloga odluke, vršitelj dužnosti načelnika Stjepan Piljić je istaknuo da će općinska uprava uložiti napore kako bi prijedlog proračuna što prije bio gotov i upućen na usvajanje Općinskom vijeću. 

Na istoj sjednici vijećnica Lucija Matić, u suradnji s Udrugom žena „Marija“, uputila je inicijativu da se u proračunu općine za 2019. godinu predvide financijska sredstva kojima bi se pokrili troškovi pregleda mamografije i papa testa za žene s područja naše općine.
U obrazloženju vijećnica Lucija Matić naglasila je da su rak dojke i rak grlića maternice sve češća pojava, te se preventivni pregledi nameću kao nužnost. Izdvajanjem 5.000,00 KM bila bi osigurana sredstva za pregled stotinu žena najrizičnije skupine.