Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SASTANAK S PREDSTAVNICIMA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

U ponedjeljak, 7. siječnja, u uredu općinskog načelnika održan je sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U ime udruga na radnom sastanku nazočili su Đuro Leovac, Marko Lukač, Miljenko Lušić, Joso Perišić, Joso Leovac i Đuro Mikolić. Predstavnici udruga informirali su v.d. načelnika Stjepana Piljića i rukovoditelja službe za civilnu zaštitu i branitelje Miroslava Lucića o nizu problema koji opterećuju braniteljsku populaciju, kao i rad njihovih organizacija.

Na sastanku posebno se raspravljalo o mogućnostima potpore razvojačenim braniteljima koji su u težoj socijalnoj situaciji, stavljanju u funkciju Doma branitelja 104. brigade HVO-a, uređenju spomen-sobe 104. brigade HVO-a, zajedničkoj organizaciji obljetnica itd. 

Vršitelj dužnosti načelnika Stjepan Piljić je naglasio da će općinska uprava dati punu podršku radu braniteljskih udruga, te da se nada zajedničkom djelovanju udruga kroz koordinacijsko tijelo čime bi suradnja u budućem radu bila olakšana.

Dogovoren je i naredni sastanak za mjesec dana, kada će se razmatrati realizacija dogovorenih zaključaka, kao i započeti pripremne radnje na organizaciji obljetnice osnutka 104. brigade HVO-a.

Na području naše općine trenutno djeluje pet braniteljskih udruga i to: Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA), Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruga obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, Udruga nositelja ratnih odličja, te Udruga maloljetnih branitelja.