Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

RADOVI NA IZGRADNJI VODOTORNJA

Radovi na izgradnji vodotornja u posljednje vrijeme teku pojačanim intenzitetom. Riješene su početne poteškoće oko bušenja potpornih stupova i sve teče bez zastoja.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, ugovorena prva faza radova trebala bi biti gotova za otprilike dva tjedna. Ovaj dio radova odnosi se na zemljane i armiračko betonske radove koji su dosta zahtjevni. Pošto je riječ o objektu specifične strukture i namjene, druga faza radova mora se izvršiti u kontinuitetu, bez prekida.

„Prva faza radova je pri kraju i općina će osigurati sredstva za isplatu troškova u skladu s ugovornom obvezom (oko 110.000,00 KM). Druga faza predstavlja veće financijsko opterećenje (oko 300.000,00 KM) i u tom dijelu očekujemo potporu viših razina vlasti, a radimo i na uspostavljanju kontakta sa stranim donatorima. Ovo mora biti jedan od prioriteta u radu općinske uprave, i uvjeren sam ako svi uložimo napore da do kraja iduće godine možemo imati vodotoranj u našoj općini.“ izjavio je prilikom obilaska gradilišta vršitelj dužnosti načelnika Stjepan Piljić.