Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U DOMU ZDRAVLJA DOMALJEVAC ŠAMAC S RADOM POČELA SPECIJALISTIČKO-KONZILIJARNA SLUŽBA

Dom zdravlja u Domaljevcu bogatiji je za nove usluge koje će pružati svojim pacijentima. Riječ je o specijalističko- konzilijarnoj službi koju čine Opća kirurška ambulanta, ortopedska i ambulanta za uho, grlo, nos, te internistička i dermatološka ambulanta i pulmološka služba.

Ravnatelj Doma zdravlja u Domaljevcu Mato Hrskanović, dr. medicine, specijalist Opće kirurgije, kaže kako su dogovori oko formiranja ovakve službe između predstavnika Doma zdravlja Domaljevac i Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlade Županije Posavske i Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP,  uspješno završeni i služba je prije 10-ak dana počela s radom. Njeno otvaranje je, kazao je u izjavi za medije dr. Hrskanović, bilo nužno iz razloga što je bilo preveliko opterećenje unutar same Županijske bolnice. Istodobno se ide u susret starijim mještanima koji mogu u svojem mjestu uraditi zdravstvene preglede. Ovakvim programom također se značajno skraćuju liste čekanja i potrebni pregledi se obavljaju za tjedan dana, naglasio je dr Hrskanović, te zahvalio načelniku,  ministru i predsjedniku Vlade ŽP kao i predsjedniku Upravnog vijeća Doma zdravlja, koji su dali potporu ovome projektu i razumjeli potrebu otvaranja ove službe i razumjeli potrebe građana općine Domaljevac-Šamac.

Svjesni da su zdravlje građana i zdravstvena skrb na prvom mjestu i da moraju biti prioritet, potporu radu Doma zdravlja nedvojbeno pruža i Općina Domaljevac-Šamac. -Nastojimo pružiti potporu u okviru svojih mogućnosti Domu zdravlja u redovitom funkcioniranju, ali i posebnim projektima, kao što je ovaj. Iznimno me veseli da je uspostavljena specijalistička služba u okviru Doma zdravlja što će uvelike unaprijediti zdravstvenu uslugu na području naše općine. Uz pomoć Vlade ŽP, u proteklom periodu nabavljen je i biokemijski analizator, a u suradnji s prijateljima iz Austrije, osiguran je i ultrazvučni aparat. Nastojimo, ne samo kadrovski, nego i tehnički ojačati naš Dom zdravlja, naglasio je načelnik općine Stjepan Piljić.

Zadovoljstvo uspješno završenim projektom nije skrivao ni Anto Gregurević, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Domaljevac. -U ime Upravnog vijeća vrlo sam ponosan na završetak dogovora s resornim Ministarstvom i zahvaljujem ministru, predsjedniku županijske Vlade i Općini Domaljevac-Šamac, na čelu s načelnikom i predsjedniku Općinskoga vijeća, koji su uvijek na raspolaganju. Zadovoljstvo je što smo pregovore uspjeli privesti kraju, te da su specijalistički pregledi dostupni našim pacijentima. Imamo još nekoliko otvorenih projekata koje još nismo uspjeli realizirati, prvenstveno kadrovsko popunjavanje upražnjenih pozicija, uređenje parkinga na stražnjem dijelu za vozila u vlasništvu Doma zdravlja, te izgradnja nadstrešnice za vozila. U narednim mjesecima planiramo nabavku jednog patronažnog vozila koje bi bilo na raspolaganju za terenski rad i obilazak pacijenata koji nisu u mogućnost doći u Dom zdravlja“, izjavio je Gregurević.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)