Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

TJEDNI SUDSKE NAGODBE

„Tjedni sudske nagodbe“ od 13. do 24. svibnja/maja 2019. godine u Općinskom sudu u Orašju

 

Obavještavaju se građani s područja koje u okviru svoje nadležnosti pokriva Općinski sud u Orašju da je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine usvojilo zaključak u skladu s kojim će se u svim općinskim i kantonalnim sudovima u Bosni i Hercegovini provoditi „Tjedni sudske nagodbe“.

 

Stoga se pozivaju svi građani koji sudjeluju u postupcima pred Općinskim sudom u Orašju u svojstvu stranke, da se u razdoblju od 13. do 24.05.2019. godine aktivno uključe u mirno rješavanje spora na načina da:

–          Samostalno ili preko svog zastupnika upute pismeni prijedlog postupajućem sucu, za zaključenje sudske nagodbe,

–          Samostalno ili preko zastupnika kontaktiraju suca kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe,

–          Zajedno sa suprotnom stranom, te zastupnikom ukoliko ga ona ima, u toku navedenog razdoblja, pristupe u sud s prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe.

Cilj ove aktivnosti je mirno, povjerljivo, brzo i efikasno rješavanje postupaka s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda, čime se ujedno postiže i znatna ušteda troškova postupka. (izvor  https://opsud-orasje.pravosudje.ba/).