Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POSJETA IZASLANSTVA ODBORA ZA HRVATE IZVAN RH

Općinski načelnik Stjepan Piljić nazočio je jučer (26.lipnja) prijemu visokog izaslanstva Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Vladi ŽP u Orašju. Domaćin sastanka bio je predsjednik Vlade Đuro Topić a uz predsjednika odbora prof. dr. sc. Božu Ljubića, u izaslanstvu su bili članovi odbora:Željko Raguž, Ivica Mišić, Mato Čičak i savjetnica u odboru Marina Vunić. Sastanku su nazočili i predstavnici Vlade Republike Hrvatske: iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Zeba, voditelj Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje Hrvata u BiH i iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske Petar Mrkonjić, načelnik Sektora za gospodarenje i upravljanje nekretninama.

Sastanku su nazočili dužnosnici županijske i općinskih razina vlasti, predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, ministri u Vladi ŽP kao i predstavnici tri posavske općine. Na sastanku je razgovarano o aktualnim temama i projektima u oblasti zdravstva, poljoprivrede, vodoopskrbe, obrazovanja i gospodarstva na području Županije Posavske.

Načelnik općine Stjepan Piljić istaknuo je problem vodoopskrbe na području općine Domaljevac-Šamac, te izrazio nadu da će aplikacija projekta izgradnje vodovodne mreže koja je podnesena na zadnji natječaj Središnjeg državnog ureda za Hrvate  izvan RH dobiti potporu.