Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA SAVEZA OPĆINA I GRADOVA        

Šesta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održana je  31.01.2023. godine u Travniku.

Općinu Domaljevac-Šamac predstavljao je općinski načelnik Stjepan Piljić. Članovi Predsjedništva Saveza ovom prilikom upoznati su sa zaključcima održanih sjednica skupštinskih Komisija Saveza o različitim pitanjima od značaja za jedinice lokalne samouprave.

Predsjedništvo Saveza informirano je o odgovoru Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope na molbu Saveza za podršku Kongresa u cilju usklađivanja zakonskih propisa s Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Zakonom o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine. U skladu s tim, Kongres će u narednom periodu uputiti u Bosnu i Hercegovinu eksperte iz oblasti primjene Europske povelje o lokalnoj samoupravi kako bi izvršili analizu neusklađenosti zakona za Europskom poveljom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima Saveza na jačanju kapaciteta jedinica lokalne samouprave za povlačenjem sredstava iz EU fondova.

Između ostalog, sudionici sastanka donijeli su i zaključak o upućivanju zahtjeva nadležnima za povećanjem granta nižim razinama vlasti (općinama i gradovima) prilikom donošenja rebalansa proračuna Federacije BiH.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)