Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

SASTANAK S FEDERALNOM MINISTRICOM ANDRIJANOM KATIĆ

Općinski načelnik Stjepan Piljić sudjelovao je na sastanku u zgradi Vlade Županije  Posavske u Orašju s izaslanstvom Federalnog ministarstva prometa i komunikacija predvođenog ministricom Andrijanom Katić.

Na sastanku su još sudjelovali predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić, ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić, savjetnik ministrice Katić, Josip Nikolić, zastupnik i član Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivo Vincetić, gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, načelnica Općine Odžak Nada Ćulap.

Općinski načelnik Stjepan Piljić govorio je o potrebama općine Domaljevac-Šamac kada je riječ o izgradnji i rekonstrukciji cesta na području naše općine, uključujući magistralne, regionalne i lokalne ceste, kao i o pitanjima graničnog prijelaza na Šamcu.

Federalna ministrica Andrijana Katić je nakon sastanka u Vladi Županije Posavske u Orašju je izjavila: -Zadovoljstvo mi je biti danas ovdje u Posavskoj županiji. Ovo je moj prvi sastanak, ne samo u Vladi Županije Posavske, nego općenito jedan od mojih prvih službenih sastanaka. Razgovarali smo vrlo konkretno o projektima vezanim za područje Županije Posavske. Izdvojila bih projekt sanacije regionalnih županijskih cesta i mislimo da će ti projekti biti vrlo brzo završeni, iako je konkretan rok do kraja ove godine. Što se tiče drugih projekata istaknuli bi projekt sa Republikom Hrvatskom, to je most Orašje-Županja. Iako to nije moja nadležnost, odnosno ministarstva kojeg predstavljam, svakako ćemo tu temu nominirati u razgovorima sa kolegama iz Republike Hrvatske. Od ostalih projekata, pozorno smo saslušali zahtjeve lokalnih zajednica općine Odžak, Domaljevac-Šamac i grada Orašja. Mislimo da kao ministarstvo možemo pomoći u realiziranju nekih projekata važnih za lokalne zajednice, izjavila je Andrijana Katić, federalna ministrica prometa i komunikacija.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)