Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PROGLAŠENO STANJE PRIRODNE NESREĆE

Općinski načelnik Stjepan Piljić proglasio je stanje prirodne nesreće od suše na području Općine Domaljevac-Šamac, a nakon što je Vlada Županije Posavske donijela Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od suše na području Županije Posavske.

Prirodnom nesrećom – sušom zahvaćene su gotovo sve poljoprivredne površine. Zbog prirodne nesreće – suše prouzročene dugotrajnim sušnim razdobljem bez dovoljnih količina padalina za normalan rast, razvoj i dozrijevanje poljoprivrednih kultura, došlo je do umanjenja prinosa i kvalitete ratarskih (izuzev ozimih), voćarskih i povrtlarskih kultura te smanjenja prinosa meda.

Pozivaju se poljprivredni proizvođači s područja Općine Domaljevac-Šamac koji su imali štetu na svojim parcelama i prinosima, da navedenu štetu prijave u šalter sali Općine Domaljevac-Šamac, i to od ponedjeljka 27.09.2021. godine.

Napominjemo takodjer da je 1. listopada krajnji rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na većinu vrsta federalnih novčanih potpora, u zgradi općine Domaljevac-Šamac, u uredu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)