Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Na području općine Domaljevac-Šamac u ovom trenutku postoji samo jedna osoba koja se javila u zdravstvenu ustanovu i koja bi mogla imati simptome koronavirusa. Osoba se nalazi u izolacijskoj sobi županijske bolnice u Orašju,a nalaz je poslan na analizu i očekuju se rezultati. To znači da još uvijek nema službene potvrde bolesti.

Sve osobe koje su bile u kontaktu s navedenim pacijentom nalaze se u samoizolaciji a kontaktirane su od zdravstvene ustanove radi detaljnih uputa o prevenciji.

Trenutno je važno zadržati prisebnost i slijediti upute stručnjaka i nadležnih institucija o socijalnoj distanci i osobnoj higijeni. Krizni stožer Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske izdao je naredbu i upute koje se mogu pročitati na linku.

Nastava u školi i vrtiću je prekinuta na dva tjedna, a učenici i nastavnici će radne obveze odrađivati putem elektroničkih uređaja tako da neće biti potrebe za nadoknadom nastave. Svakog dana nastave učenici će dobivati detaljne upute i nastavne materijale u skladu s nastavnim planom i programom.

Općinske službe i institucije su u stalnom kontaktu, prati se situacija, uspostavljen je protokol postupanja u slučaju pojave novih osoba sa simptomima.

Ponavljamo, situacija je ozbiljna ali nema potrebe za panikom, treba nastaviti s normalnim životom uz obvezno poštivanje uputa stručnjaka i nadležnih institucija.

                                                                                                  Općinski načelnik Stjepan Piljić, prof.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)