Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE U 2019. GODINI

U okviru projekta „Lokalni integrirani razvoj“ (LIR), koji primarno financira Europska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je “Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2019. godini”. 

Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje i Domaljevac-Šamac da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tokom 2019. godine.

Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvaća dodjelu genetski nemodificiranog sjemena soje (non-GMO) za pojedinačne parcele od min. 1 ha do max. 10 ha te osiguranu stručnu podršku za proizvodnju soje.

Fizička lica i registrirani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uvjete mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (koja je navedena u dokumentu javnog poziva koji se može preuzeti OVDJE) najkasnije do ponedjeljka, 4.3.2019. godine do 17:00 sati.

Aplikacije se mogu dostaviti putem pošte ili direktno u UNDP ured u Sarajevu:

UNDP BIH, Projekat LIR, UN HOUSE

Zmaja od Bosne bb, 71000 Sarajevo

Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKAT LOKALNI INTEGRISANI RAZVOJ – JAVNI POZIV ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE u 2019. GODINI“.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail registry.ba@undp.org.