Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PRIOPĆENJE OPĆINSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Danas, 26. ožujka 2020. godine održan je redoviti sastanak općinskog stožera civilne zaštite. Prema izvješću ravnatelja Doma zdravlja Domaljevac dr. Maria Pranjića epidemiološka situacija je stabilna na području općine Domaljevac-Šamac. Trenutno su dva uzorka  poslana na analizu u Zavod za mikrobiologiju UKC-a Tuzla, te se iste osobe već neko vrijeme nalaze u samoizolaciji.

Ravnatelj policijske uprave Domaljevac Slavko Nedić na održanom sastanku je izvjestio kako se ukupno 66 osoba nalazi na spisku za samoizolaciju koji se redovno kontroliraju i do sada nije zabilježeno kršenje samoizolacije. Naglasio je kako su policijski službenici jučer, 25. ožujka, evidentirali osobu zbog kršenja mjere policijskog sata (zabrana kretanja od 18 h do 5 h ujutro) te će protiv pomenutog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Ured Crvenog križa Domaljevac je opremljen za rad te su volonteri započeli sa pružanjem usluga starijim i nemoćnim te osobama u samoizolaciji putem  SOS dežurnog telefona.

Na području Federacije BiH nastavljen je trend rasta novozaraženih osoba s toga je izuzetno važno pridržavati se mjera samoizolacije, socijalne distance i osobne higijene jer će u protivnom sve preventivne mjere koje smo do sada poduzeli biti uzaludne.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)