Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ZAPOVIJED ŽUPANIJSKOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Županijski stožer civilne zaštite donio je sljedeću ZAPOVIJED:

1. Zapovijeda se zabrana kretanja građana na području Županije Posavske od 18.00 do 5.00 sati.

2. Iz točke 1.ove zapovjediizuzimaju se svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusom (COVID19) na području Županije Posavske, kao i uposleni čiji se rad odvija u smjenama. Potvrdu o smjenskom radu i angažiranju uposlenika izdaje poslodavac. Potvrda mora sadržavati točnu relaciju kretanja, a izdaje se na rok od sedam dana. Poslodavci su dužni blagovremeno dostaviti spisak izdanih potvrda MUP-u Županije Posavske.

3. Također iz točke 1. ove zapovijedi izuzimaju se domaći i strani državljani vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu, koji su dužni posjedovati potvrdu o angažiranju vozača sa navedenim datumom i vremenom početka angažiranja.

4. Realizacija ove zapovjedi izvršit će se sukladno županijskim propisima o javnom redu i miru(Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije posavske narodne novine Županije posavske broj 2/16).

5. Za provođenje ove zapovijedi odgovoran je MUP Županije Posavske.

6. Zadužuje se MUP Županije Posavske da putem Županijskog operativnog centra civilne zaštite izvještavaju Federalni stožer civilne zaštite i Županijski stožer CZ o svim poduzetim mjerama na izvršenju ove zapovijedi.

7. Donošenjem ove zapovijedi, zapovijed Županijskog stožera civilne zaštite broj:15-40-1-1-22/20 od 22.03.2020. godine stavlja se van snage.

8. Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

ZAPOVJEDNIK STOŽERA
Đuro Topić

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)