Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

PREDSJEDNIK VLADE RH ANDREJ PLENKOVIĆ U VLADI ŽUPANIJE POSAVSKE

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković tijekom posjete Županiji Posavskoj u okviru koje je bio nazočan u Tolisi potpisivanju ugovora potpore programima i projektima kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, posjetio je i održao je sastanak i u Vladi Županije Posavske u Orašju. Srdačan doček i radni sastanak upriličio je predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

Među gostima iz RH bili su Mario Banožić, ministar državne imovine, Ivan Sabolić veleposlanik RH u BiH, državni tajnik Zvonko Milas (Središnji državni ured za Hrvate izvan RH), Zdravka Bušić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Ivan Bandić, generalni konzul RH u BiH (Tuzla). Među predstavnicima iz Županije Posavske nazočni su bili predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, dr. Perica Jelečević, član savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, ministri u Vladi ŽP, načelnici općina Županije Posavske.

Predsjednik Vlade ŽP Topić uputio je dobrodošlicu i zahvalio premijeru Plenkoviću na dolasku u Županiju Posavsku. Razgovarano je o aktualnim temama iz Županije Posavske, njenim prioritetima, te koji su smjerovi suradnje i zajednički projekti kojima se pomažu Hrvati u BiH. (izvor: www.zupanijaposavska.ba)