Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

POTPISANI UGOVORI PREKOGRANIČNE SURADNJE

U petak, 10. lipnja, na Plitvičkim jezerima održano je svečano uručenje 45 ugovora iz Programa prekogranične suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine, vrijednih ukupno devet milijuna kuna. Projekti prvenstveno doprinose jačanju partnerstva Hrvata u Hrvatskoj s Hrvatima u BiH.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u provođenje Programa prekogranične suradnje uložilo je ove godine 9,1 milijuna kuna i to za projekte po razvojnim prioritetima lokalne i područne razine u unapređenju društvene, javne, komunalne, okolišne i kulturne infrastrukture.

Ministrica Nataša Tramišak je na svečanosti uručivanja ugovora izjavila kako program pridonosi jačanju položaja Hrvata uz granicu, Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata u BiH, također i stvaranju preduvjeta za smanjenje negativnog demografskog trenda u pograničnom području, te da podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas rekao je da ovaj program pridonosi potpori Hrvatima u Bosni i Hercegovini i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, gospodarskom i svakom drugom razvoju.

Općini Domaljevac-Šamac i partnerskoj općini Bogdanovci odobren je zajednički projekt pod nazivom Povećanje energetske učinkovitosti zgrade općine Bogdanovci te Sanacija i rekonstrukcija doma kulture u Grebnicama ukupne vrijednosti 210.000,00 kn. Svečanosti dodjele ugovora nazočili su načelnik općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić i načelnik općine Bogdanovci Marko Barun.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)